NSBK har som mål å behandle alle personopplysninger med respekt og forsiktighet. På bakgrunn av funksjonalitet og brukeropplevelse samler vi inn enkel informasjon fra deg som besøker nettsiden vår. Vi benytter denne informasjonen til å blant annet registrere bruksmønster slik at vi kan tilpasse og optimalisere innholdet vårt for å skape en best mulig brukeropplevelse for deg.

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi gjør det

Når du besøker vår nettside på nsbk.org samler vi kun inn svært begrenset og anonym informasjon om dine handlinger på nettsiden. Dette gjør vi blant annet gjennom informasjonskapsler (cookies). Du kan lese mer om behandlingen og bruken av cookies i et eget avsnitt lenger ned på denne siden.

Årsaken til at vi samler inn data er for å analysere handlinger som utføres av våre medlemmer og andre brukere på egen nettside. Ved å se over denne informasjonen kan vi gjøre vurderinger på hvilke faner/sider hos oss som er populære og i så måte har mye trafikk. Vi kan videre benytte denne informasjonen til å forbedre innholdet på nettsiden ved å f.eks legge til, eller slette sider som våre medlemmer sjeldent besøker. Over tid vil dette være med på å bedre opplevelsen av vår tjeneste!

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev gir du fra deg informasjon som navn og epost. Ved påmelding for nyhetsbrev vil vi benytte oss av en modul for WordPress som automatisk sender deg en epost-varsling hver gang vi publiserer en ny artikkel på vår nettside. Ditt navn og epost vil aldri bli benyttet til andre formål en nettopp dette. Dersom du ønsker å avslutte ditt abonnement, sletter vi både navn og epostadressen din permanent fra vårt register.


Lagringstid av personopplysninger

Eventuelle personopplysninger som hentes inn vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen av dataene.


Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.


Dine rettigheter når vi behandler kundeopplysninger om deg

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene som vi har innhentet om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no

For å ta i bruk dine rettigheter kan du ta kontakt med oss via epost til adressen webmaster@nsbk.org. Vi vil forsøke å svare på din henvendelse så snart som mulig.


SSL-kryptering

For din egen sikkerhet startes automatisk en sikker (SSL-kryptert) sesjon hver gang du besøker vårt nettsted. Du kan kontrollere dette ved å se etter «https» i adresselinjen øverst i din nettleser. Ved å klikke på hengelåsikonet får du mer informasjon om vårt SSL-sertifikat.


Informasjonskapsler (cookies)

NSBK benytter noen svært få informasjonskapsler (cookies) for å levere deg en best mulig tjeneste. Ved å benytte nettsiden vår samtykker du til at vi setter disse i din nettleser. De fleste nyere nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies. Dersom du ikke ønsker dette, kan du endre innstillinger direkte i nettleseren.


Hva er en cookie?

Cookies brukes i dag av nesten alle nettsteder. I mange tilfeller kan cookies være nødvendig for å gi besøkende et tilbud på egne tjenester. En cookie er kort fortalt en liten datafil nettsteder lagrer på brukerens datamaskin for å gjenkjenne datamaskinen din. Cookies kan for eksempel brukes til å utarbeide statistikker om besøkendes bruk av nettsiden. En cookie er en passiv-fil og kan ikke samle inn informasjon om brukerens datamaskin, spre datavirus eller andre skadelige programmer. Cookies brukes også til å gjenkjenne datamaskinen din ved senere besøk for raskere presentasjon av innhold. Det er ingen personlige opplysninger (som navn, adresse eller lignende) som er lagret i våre informasjonskapsler.


Oversikt over cookies på nsbk.org

Her kommer en oversikt over hvilke formål og hvilke informasjonskapsler som blir brukt til hva:

For analytiske formål
Informasjonen som samles inn hjelper oss med å følge med på bruken av våre digitale tjenester. Denne informasjonen bruker vi derfor for å forbedre egne tjenester til våre brukere. Typisk gjelder dette informasjon om hvilke av våre faner som besøkes mest, hvor brukeren kommer fra (interne og eksterne lenker), om brukeren benytter desktop eller mobil samt hvor lenge brukeren blir værende på våre nettsider. Den tiden du bruker på hver av våre sider blir logget, men du er anonym for oss.

  • PHPSESSID
  • wordpress_sec
  • wordpress_test_cookie
  • wp-settings-1
  • wp-settings-time-1

Hvorfor informerer vi om cookies?

Alle norske nettsteder er forpliktet til å informere om at cookies blir plassert på brukerens utstyr ihht Lov om elektronisk kommunikasjon (ekomloven), fra 1. juli 2014. Du kan også lese mer om cookies på nettstedet http://www.nettvett.no.


Du kan slette cookies

I menyen i din nettleser kan du selv slette cookies som har blitt lagret på din datamaskin. Selv om du sletter cookies kan de bli opprettet igjen når du besøker nsbk.org igjen ved en senere anledning. Vær også oppmerksom på at fremgangsmåten ved sletting av cookies er ulik avhengig av hvilken nettleser du bruker.


Samtykke til bruk av cookies

Ved å fortsette å bruke vår nettside nsbk.org – godtar du at vi benytter nevnte cookies.